intim beszélgetés

Tudatos szexualitás a szakértő szexuálpszichológus támogatásával

A szex a vágyakon alapul, ezért kezdetben nehéz tudatosságot társítani hozzá. Amikor minden simán megy mindkét fél részéről és sikerül megélni a várt boldogságot, akkor nem is kérdés, hogy hagyatkozhatunk a spontaneitásra. Viszont szexuális problémák, nehézségek, szorongás esetén segít a tudatos jelenlét és átgondolás.

A szexuálpszichológus nagy segítség lehet, ha párkapcsolati tanácsadás, párterápia, pszichoterápia, szexuálterápia vagy pszichológiai tanácsadás oldhatja meg a problémát. Ha az alábbi gondolatokra tudatosan figyelünk, akkor sokat fejlődhetünk kapcsolatainkban.

Szexuális élet pozitív energiákkal

A legjobb, ha a szexualitást nem hálózzák be elvárások, viszont a pár tagjai figyelnek egymás igényeire. A szex ne a problémákról, gondokról szóljon, hanem kerüljenek bele érzések és pozitív energia. Az egymásra hangolódásban utat mutathat a szexuálpszichológiai szakpszichológus.

A szexuális kapcsolat a testről szól

A meztelenség felvállalása egyet jelent az őszinteséggel. A szexuálterápia során megtanulható a felszabadult szex, hogy mindketten kimondhassák mi a jó és mi kellemetlen.

A pszichoterápiás ülés nem csak az együttlétekről szól

A szexuális élet része az intimitás, ami nem feltétlenül jelenti nyersen az együttléteket. Az összebújás, a simogatás, a csókok ugyanolyan figyelmet igényelnek a tudatos szexualitás kérdéskörében. A terápiás folyamat tudatosítja a párkapcsolat épülését szolgáló lépéseket.

A lelki problémákban enyhülést hoz a szexuálterápia

A furedi.hu oldalon időpontot kérhetsz pszichológiai tanácsadásra. Kiváló lehetőség, hogy elérjétek és megtapasztaljátok a lelki kapcsolódást, a spirituális eggyé válást és a szexuális tudatosság automatikus működését. E mellé pedig gond nélkül társulhat a testi öröm és az érzelmi felfokozottság.

Nem szabad pazarolni az energiánkat a problémák szőnyeg alá söprésére, hiszen a segítség adott lehetőség. A szakpszichológus által megtudhatjuk, hogy az intim együttlét nem trófea gyűjtés, hanem egy elemi, esszenciális, szuperintenzív élmény megtapasztalása, melynek része a gyönyör és ezentúl már az motiválja.