húsvéti program

Húsvét a gyerekekkel

A húsvét általában a családi összejövetelekről és baráti látogatásokról szól, amit a gyermekek rendkívül élveznek. Nem csak a húsvéti meglepetést várják, hanem a közös programokat is.

Az ünnep fénypontja természetesen egy klassz húsvéti ajándék gyerekeknek a nyuszitól. Erre az egyik legjobb beszerzési forrás a meglepetesem.hu webáruház gyerekeknek szóló húsvéti kínálata. Találunk többféle ajándékcsomagot, köztük a Kinder és Mila csoki csomagot, nyuszi csokikat, nasi válogatást, húsvéti kosárkát, gyümölcskosarat.

Az ajándék mellett persze a programok is fontosak. Érdemes kicsit különlegesebb időtöltést kitalálni az ünnep idejére. A fő szerep persze a nyusziké és a tojásoké legyen. Ehhez nem feltétlenül kell kitenni a lábunkat otthonról, lehet otthon is tojáskeresést tartani. Akár kertben, lakásban, erkélyen szervezzük meg, bizonyára izgalmas játékra rendezkedhetünk be. Ehhez is tökéletes a Meglepetesem Webáruház kínálata. Egy füst alatt megrendelhetünk mindent, keresgélni sem kell.

A közös kézműveskedés értékes program, a gyerekek többsége nagyon szereti a kreatívkodást. A kisebbeknek nehéz igazi tojásokkal dolgozni, mert mind a kifújt tojások, mint a főtt tojások könnyen repednek, törnek. A legjobb számukra a polisztirolból, gipszből készült tojás forma, de a levegőn száradó gyurma is sok örömet okoz és a kudarcot kizárja. A díszítésük határtalan, csakis a képzelet szabhat határt. Ötleteljünk együtt a gyermekekkel, tervezgessünk és ez alapján szerezzük be az alapanyagokat.

A gyermekek sütni-főzni is nagyon szeretnek. Készítsünk néhány dolgot velük együtt. Vannak olyan sütemények, amik sütés nélkül is elkészíthetők, mint például a kókuszgolyó masszából készült popcake. Csokimázzal és tortadekorral bevonva igazi csodasüti lehet.

A fiúknak kihagyhatatlan program a locsolkodás. A legjobb, ha apukájukkal karöltve keresik fel a hölgyeket, locsolóverset mondanak és a locsolópénz mellett piros tojást is kapnak. Ezzel megőrizhetjük a hagyományokat.

Természetesen már a húsvéti előkészületekbe is bevonhatjuk őket, a lányok imádnak dekorálni, de a takarításba is lelkes a többség. Ezzel az ünnepet kiterjeszthetjük már a megelőző napokra is.