Több mint kétszázötven alkotást neveztek a 2. Magyar Filmhétre

Több mint kétszázötven alkotást neveztek a 2. Magyar Filmhétre, amelyet március 1. és 6. között rendeznek meg Budapesten. A mustra hivatalos versenylistáját február elsején hirdetik ki.Выполнение бетонных работ

A szervezők MTI-hez eljutatott közleménye szerint a hat kategóriában összesen 251 nevezés érkezett a január 18-i határidőig, ebből 19 nagyjátékfilm, 13 televíziós játékfilm, 76 dokumentum-, 34 ismeretterjesztő, valamint 72 kisjáték- és 37 animációs film.
“Ez a magas részvételi szám azt mutatja, hogy az alkotók fontosnak tartják a 2. Magyar Filmhéten való részvételüket” – idézi a közlemény Novák Emilt, a Magyar Filmakadémia elnökét. A seregszemle helyszíne a budapesti MOM Parkban működő Cinema City lesz.
A Magyar Nemzeti Filmalap és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által támogatott Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott magyar alkotásokat. A hivatalos versenyprogramot február 1-jén hirdetik ki, a filmhét díjairól titkos szavazással döntenek a filmakadémia tagjai. Az elismerések ünnepélyes átadására március 6-án kerül sor – áll a közleményben.
(Forrás: mti.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.