Tapsviharral köszöntötték a Saul fia alkotóit Budapesten

saul fia

Tapsvihar fogadta a Saul fia Oscar-gála után hazatért alkotógárdáját szerdán a budapesti Toldi moziban tartott sajtótájékoztatón.Mountains Photo

“Elért a szívünkhöz, hogy egy emberként szorított az ország a film sikeréért” – fogalmazott Sipos Gábor, a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjával kitüntetett Saul fia című film producere. Az eseményen elhangzott: a film áprilisban különleges DVD és Blue-ray kiadásban is megjelenik az alkotók kommentárjával, továbbá egy könyvsorozat is indul a Jelenkor Kiadónál.

Nemes Jeles László, a film rendezője elmondta, egy belső nézőpontot akartak bemutatni a filmben, “hogy megértsük az embert a holokausztban”. Felidézte: fontos visszajelzés volt számára, hogy Steven Spielberg filmrendező a holokauszt kollektív emlékezetének fontos filmjének nevezte a Saul fiát.
Vági Zoltán, a film történész szakértője bejelentette: a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár elindítja a Saul gyermekei programot, amely az Auschwitz-Birkenauban meggyilkolt százezer gyermek nevét szeretné felkutatni, a program fővédnökségét Nemes Jeles László vállalta.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.