Kerékpár-versenyek közvetítése élőben

kerékpárverseny

Személy szerint nem igazán szoktam sportközvetítéseket nézni a televízióban, ám az egyik ismerősöm egyszer azt mondta, hogy ő a kerékpárversenyeket szokta nézni, no nem azért, mert a verseny érdekli, hanem mert csodaszép tájakat lát közben.
Ez jutott eszembe, amikor az egyik sportcsatornára kapcsolván, éppen a katalán körverseny zajlott, gondoltam, én is kipróbálom ezt a fajta “utazást”. A katalán körversenyt, amely egy országúti kerékpáros verseny Spanyolország Katalónia nevű tartományában, idén rendezték meg 93-dszor, és március 20-án kezdődött. A hét szakaszból álló verseny egyfajta bemelegítés a versenyzőknek a franciaországi Tour de France előtt, és gyakorlatilag az összes ott induló, ezen a versenyen is tiszteletét tette. A verseny egy hétig tartott, és ma ért véget, ír győzelemmel.
A verseny is izgalmas volt, ám ismerősömnek is igaza volt: csodaszép tájakat láthattam, minden közvetítés alkalmával. Katalónia nem egy sík terep, így a verseny során minden napra jutnak hegyek szép számmal. Azt hiszem, ezentúl beiktatom az életembe a kerékpáros körversenyes televíziós közvetítéseket, hiszen így megismerhetem az európai, sőt a tengerentúli tájak szépségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.