Karosszékből felállni, itt a Zumba Fitness!

zumba fitness története

Az új edzésforma, a Zumba Fitness hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több fitness-terem veszi fel a palettájára. De mi is ez, és honnan származik az új őrület?
Kolumbiában járunk, az 1990-es évek közepén, ahol Beto Perez, aerobik és latintánc oktató elindul otthonról, hogy aznap is megtartsa szokásos óráit. Ahogy belép a terembe, a résztvevők már várják, de akkor döbben rá, hogy otthon hagyta az óra levezetéséhez szükséges zenéit. Haza már nem mehet, nincs mit tenni, elővette, ami éppen nála volt: latin zenéket tartalmazó kazettáit, amin hagyományos merenge, salsa és cumbia slágerek voltak.

Ahogy betette a zenét, improvizálni kezdett, és ez az óra lett az első Zumba-óra. A meglepő az egészben az volt, hogy minden résztvevő nagyon élvezte, sokkal jobban, mint a korábbi aerobik órákat, mert anélkül, hogy szenvedtek volna, szórakozva edzették testüket. A legközelebbi alkalommal már ők kérték, hogy ilyen órát tartson nekik Perez. Maga a zumba szó a kolumbiai szlengszóból, a zumbear-ből ered, ami azt jelenti: gyorsan mozogni és szórakozni. Tehát a véletlenek összejátszása teremtette meg ezt az új mozgásformát, amely nem véletlenül örvend ekkora népszerűségnek szerte a világon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.