Ismét megrendezik a VAS- FILM Fesztivált Táplánszentkereszten

Bár tavaly úgy tűnt, hogy nem lesz többé országos független filmes fesztivál a Vas megyei Táplánszentkereszten, idén – ha nem is a megszokott áprilisi időpontban, hanem most hétvégén – ismét megrendezik a VAS-FILM Fesztivált!

Meskó Krisztián elmondta: mint a filmfesztivál egyik alapítója, tavaly úgy érezte, hogy tíz év után be lehet fejezni a függetlenfilmes seregszemlét, de azután olyan sok visszajelzés érkezett, olyan igény mutatkozott, ami a folytatásra ösztönözte a szervezőket.
A VAS-FILM olyan Vas megyei és az ország más pontjairól érkező függetlenfilmes alkotóknak jelentett eddig is bemutatkozási lehetőséget, akik nem vagy csak nagy nehézségek árán juthatnak el más országos filmfesztiválokra – fűzte hozzá.
Az, hogy a szemlét egy község művelődési házában rendezik és még a zsűri sem látja előre a benevezett filmeket – a közönséggel és az alkotókkal egyszerre nézik meg -, majd 5-6 film után előttük zajlik az értékelés, különleges “beszélgetős” hangulatot ad a fesztiválnak – mondta.
Tájékoztatása szerint idén 36 filmet neveztek a programba, versenyfilm és információs film kategóriába. A vetítések szombaton és vasárnap egész nap zajlanak, a díjátadót pedig vasárnap este tartják Táplánszentkereszten a Jókai Mór Művelődési Házban.
Meskó Krisztián szólt arról is, hogy azért választották az októberi időpontot, hogy jövő áprilisban a következő, 12. VAS-FILM Fesztivált, már a szokásos időpontban lehessen megrendezni.

(Forrás: mti.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.