Érdekli a kertészet? Próbálja ki a kókusztéglát!

coconut bricks

A kertészek és kertészetek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ún. kókusztégla alkalmazása, hiszen a kókusz rostjainak nagyon sok olyan tulajdonsága ismert, amely alkalmassá teszi kertészeti alkalmazásra is. Egy másik nagy előnye, hogy a kókusztégla ára rendkívül alacsony, összehasonlítva más a kertészetekben alkalmazott termesztő közegekkel.

A kókusztégla előnyös tulajdonságait elsősorban a zöldségtermesztésben lehet a legjobban kihasználni, a legalkalmasabbnak a paradicsom- és paprikatermesztésben bizonyult. Alkalmazzák még a dísznövény kertészetekben is, elsősorban a vágott virágok „előállításához”.Ha úgy döntünk, hogy szívesen kipróbálnánk a kókusztéglát, illetve a kókuszrostot, akkor olyan üzletben vásároljunk, ahol szakemberek tudnak nekünk segíteni a megfelelő típus kiválasztásában. Vannak egészen finomra vágott kókuszrostok és olyanok is, amelyek elérik a 2-3 cm-es darabokat is. A kiszerelés is változó, hiszen vannak kisebb zacskós és nagyobb kiszerelésben kapható változatok is.

Használata igen egyszerű, ezért a kezdő kertészek is kipróbálhatják, ehhez először be kell a téglákat nedvesítenünk: egy fél kilogramm körüli kókusztéglához 4 liter víz szükséges. Előnye, hogy a vizet sokáig magában tartja, így az öntözés csak ritkán lesz esedékes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.