Első randi? Kezdd moziban!

dating

Egy új emberrel megismerkedni nem könnyű, főleg akkor, ha mindketten tudjuk: párszerzés céljából találkozunk. Ilyenkor a legtöbb emberben van valamiféle aggodalom arra vonatkozóan, mi történik, ha nem tetszem a másiknak, vagy az első öt perc után nem tudunk egymással beszélgetni, és kínos csöndbe burkolózunk mindketten.

Az első randik „előszűrésére” is kiváló alkalom adódik, ha online társkereső oldalak segítségével ismerkedünk, hiszen ebben az esetben történik néhány levélváltás, mielőtt a személyes találkozóra sor kerülne. A társkereső oldalak között is vannak tematikus oldalak, például diplomás társkereső (pl. a Cronos), keresztény társkereső, melyek még inkább alkalmasak a célzott társkeresésre. Az előzetes levélváltásban érdemes mindkét félnek őszintének lenni egymással, hiszen ha nem illünk egymáshoz, az a személyes találkozón úgyis kiderül, így jobb, ha ez már előbb megtörténik. Csak olyan emberrel érdemes személyesen is találkozni, akivel hasonló az érdeklődési körünk, vannak közös témáink, hobbijaink, olyan helyek vagy szórakozási formák, amelyeket mindketten kedvelünk. A levelekből általában az is kiderül, hogy partnerünknek milyen a habitusa, van-e humora vagy inkább komoly típus, szeret-e olvasni vagy inkább a természetet járja szívesen. A levelekben térjünk ki több témára, kérdezzük ki őt is, és ebből már világosan leszűrhető, hogy vannak-e kötődési pontjaink, amelyek majd kiváló beszélgetési témákká alakulhatnak az első randevún.

Az első találkozás célja, hogy személyesen is megismerjük a másikat, kiderüljön, hogy van-e közöttünk kölcsönös szimpátia, vonzalom, tudunk-e egymással beszélgetni. A szemtől szemben leülős randi helyett első alkalommal talán tanácsosabb utcán sétálva beszélgetni vagy a beszélgetés után beülni egy moziba, megnézni egy filmet, amely aztán jó témául szolgálhat a későbbi beszélgetésnek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.