Az óriásplakát mint reklámeszköz

üres óriásplakát

A közterületeken – főleg a nagyvárosokban – gyakran találkozunk az óriásplakátokkal, múltkor a kislányom (vidéki lévén) meg is kérdezte, miért van ennyi a fővárosban.

Az óriásplakátok előnye, hogy rövid idő alatt is hatásos, és nagyságával felkelti a figyelmét az egyébként unatkozó autósoknak. Méltán népszerű ez a hirdetési forma, hiszen pár másodperc alatt bejut az emberek tudatába. Éppen ezért fontos, hogy profi csapatra bízzuk az elkészítését, nem mindegy ugyanis, hogy a borsos hirdetési árért milyen plakátot helyezünk el az adott helyen. Fontos tehát, hogy hasson. Ehhez vannak speciális festékek, amelyek még inkább kiemelik a közvetítendő üzenetet. Nem kell, hogy tetsszen mindenkinek, de az üzenet akkor is átmegy, ha éppen amiatt beszélünk róla, mert olyan rossz.

Fontos, hogy mivel az utcán helyezkedik el, minden réteget elér, nem lehet kikerülni, ám ha hosszabb időre szánjuk, akkor fontos, hogy olyan minőségben készüljön, amely bírja az időjárási kitettséget. A nyomdák az óriásplakátot általában kékhátú papírra nyomtatják, és méretük miatt tekercsben szállítják. Ez a technika jó takarást is biztosít, így az előző plakátot nem szükséges leszedni az új felragasztása előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.