Ápolja kezét ősszel is!

kézápolás

Az ápolt, szép kezek első látásra is kellemes benyomást keltenek, ezért ősszel és télen sem szabad elhanyagolnunk kezünk ápolását. Ma már nagyon jó minőségű, gyorsan felszívódó kézápolási termékek közül választhatunk, így kezünk ápolása csupán néhány perces odafigyelést igényel naponta.

Az őszi és téli hónapokban a nagy hidegnek kitett kézfejek kiszáradása jelenti a legnagyobb problémát, emellett a köröm körüli bőr berepedezését is kezelnünk kell. Ezért egyrészt nagyon fontos a rendszeres kézápolás, másrészt nem árt, ha ilyenkor zsírosabb krémekkel kezeljük kezünk bőrét, hogy az ellenállóbbá váljon a hideg elleni „harcban”. A szépségápolásban ezért alkalmaznak paraffint, amely nem csak hatékonyan hozza helyre a száraz, kirepedezett bőrt, hanem igen gyorsan beszívódik a bőrbe.

A szakemberek nem javasolják, hogy a hidegben magas víztartalmú krémeket használjunk, mert azok képesek a bőr alatti rétegben megfagyni, ezzel tovább károsítani a bőrt. Éppen ezért kell vigyáznunk a hidratáló krémek arcon történő alkalmazásával is télen, hiszen ha közvetlenül indulás előtt kenjük a bőrünkre, akkor az – még ha minimális mértékben is – fagyási sérüléseket okozhat az arcunkon.

Az őszi körömlakk-trend még idén is a natúr és rejtőzködő színek, kerülendő a vad, élénk és domináns színek árnyalatai.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.